Så här fungerar Fujitsu Waterstage

Fujitsu Waterstage och Fujitsu Waterstage Duo tar energi från uteluften och överför den till husets golvvärme eller radiatorer samt till tappvattnet.

Så fungerar luftvatten värmepump

Så fungerar det

Solen ger hela tiden värme. Värme som sparas i luften. Detta är en energikälla för din luftvatten värmepump. För att utnyttja energikällan använder sig en Fujitsu Waterstage av el-energi, från ditt elnät. Med hjälp av el-energin kan värmepumpen hämta flera gånger mer energi från luften, än den el-energi som går åt i processen. Hur mycket energi värmepumpen kan hämta ur luften, beror främst på den aktuella temperaturen.

Energin som luftvatten värmepump hämtar från utomhusluften komprimeras, på så vis kan värmepumpen utvinna värme ur luft även när det är minusgrader ute. Väl inne i hemmet förs värmen över till det vattenburna värmesystemet och tappvattnet i hydroboxen.

Golvvärme, radiatorer, tappvatten och swimmingpool

Fujitsu Waterstage är en luftvatten värmepump. Det innebär att den tar värme från luft (utomhus) och sprider värme via vatten (inomhus). Det varma vattnet från värmepumpen kan användas för uppvärmning via golvvärme och/eller radiatorer. Det kan också användas till uppvärmning av kranvatten. Dessutom kan man värma upp sin pool med Fujitsu Waterstage.

Fujitsu Waterstage installerat i hus

Varmvatten till uppvärmning via radiatorer/golvvärme,
samt till kranvatten och värme till poolen.