Skydda din värmepump

För att få ut mer av din värmepump, kan du välja att skydda den lite extra. Ett värmepumpsskydd eller värmepumpstak gör så att din Fujitsu värmepump bättre behåller sin prestanda över tid och kan också göra så att värmepumpen håller längre.

Värmepumpsskydd

värmepumpsskydd målat i samma färg som hus
Ett värmepumpsskydd har två funktioner. Den skyddar värmepumpen från nederbörd, samtidigt som den dessutom gör så att värmepumpens utedel lättare smälter in i miljön. Värmepumpsskyddet kan målas i samma färg som huset och på så vis blir värmepumpen mer diskret.

Värmepumpsskyddet skyddar från naturens element, samtidigt är det viktigt att tillräckligt med luft släpps in, då värmepumpen hämtar sin energi i luften. En värmepump kan arbeta igenom ett par tusen liter luft i timmen. Värmepumpsskyddet är testat av svenska SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) och testet har visat att skyddet inte påverkar värmepumpens prestanda nämnvärt.

» Köp värmepumpsskydd till Fujitsu luftvärmepump

Värmepumpstak

Värmepumpstak som skyddar en luftvärmepump
Ett värmepumpstak skyddar också värmepumpen från nederbörd och hjälper värmepumpen att bibehålla sin höga effekt och hålla längre i längden. Värmepumpstaket är diskret, men naturligtvis syns värmepumpen fortfarande.

» Köp värmepumpstak till Fujitsu luftvärmepump

Varför skydda sin Fujitsu luftvärmepump?

En Fujitsu luftvärmepump är utvecklad för att passa i vårt nordiska klimat. Den är tillverkad i material, som håller väl även under kalla och fuktiga dagar.Samtidigt innebär vårt nordiska klimat en stor påfresting på en värmepump och den kan inte hålla i all evighet. Men genom att ge värmepumpens utedel extra skydd, kan man hjälpa den att hålla lite längre.Dessutom skyddar värmepumpstaket och värmepumpsskyddet mot exempelvis snöras från tak och gör så att snö inte lägger sig mellan värmepumpen och väggen. Vissa menar också att en värmepump kräver mindre täta avfrostningar i och med att inte lika mycket fukt letar sig in i maskinen.

Ring 0770-777 600 eller gå till www.polarpumpen.se för prisuppgifter.