Värmepumpsguiden

I värmepumpsguiden ger vi dig tips som kan göra ditt val av Fujitsu värmepump lättare.

Luft-luftvärmepump eller luft-vattenvärmepump?

Valet mellan en luftvärmepump (eller luft-luftvärmepump, som det också kallas) eller en luftvatten värmepump, avgörs ofta beroende på om man har vattenburen värme i huset eller inte.

En Fujitsu luft-luftvärmepump sprider värme via luften och passar därför mycket bra i hus utan vattenburen värme.

En Fujitsu luftvatten-värmepump sprider däremot värme via den vattenburna värmen och passar därför mycket bra om du har vattenburen värme i ditt hus.

Hur stort är ditt hus?

Fujitsu 18 LF är Fujitsus starkaste luftvärmepump. Den kan värma stora hus på upp till 250kvm. I tabellen nedan kan du se hur stor hus de olika Fujitsu luftvärmepumparna passar till.

Värmepump Effekt Värmer upp till*
Fujitsu 18 LF 9,1 kW 230 m²
Fujitsu 12 LTCN Design 6,5 kW 155 m²
Fujitsu 12 LM SLIM 5,6 kW 150 m²
Fujitsu 12 LVCN Golv 5,7 kW 145 m²
Fujitsu LTCN Design 09 5,4 kW 130 m²
Fujitsu 09 LVCN Golv 5,5 kW 125 m²
Fujitsu 09 LM SLIM 4,5 kW 120 m²

* Storleken beror på en mängd faktorer som kvalitet på isolering, höjd till tak, om det är mycket fönsteryta, dragiga fönster osv.

Värmepump med flera innedelar

Fujitsu har även värmepumpar med 2 eller 3 innedelar. Det kan vara bra om man inte har plats för mer än en utedel men ändå vill kunna värma flera våningar eller avlägsna rum. Enheten med två innedelar kallas för AOY18MAM2 Duo split respektive AOYA 24LAT3 Trippel split.

Köp luftvärmepump med specialerbjudande

På en egen sida listar vi aktuella erbjudanden på Fujitsu luftvärmepumpar. Där kan du hitta speciella fynd och spara pengar eller få extra tillbehör.

Värmepump på väggen eller vid golvet?

Du kan ha en värmepump som placeras högt upp på väggen, mot taket eller en värmepump som placeras på väggen vid golvet. Utbudet är större när det gäller väggmodellerna. Det blir oftast bättre spridning på den varma luften med en väggmodell.

Skall du ha din värmepump i sommarstugan?

Med underhållsvärme kan du sätta ner temperaturen till 10-grader, om du inte är på plats. Detta är praktiskt i sommarstugor, som står tomma stora delar av året. Underhållsvärmen skyddar rören från att frysa sönder och motverkar dessutom problem med fukt och mögel, som är vanligt i hus som står kalla.

Underhållsvärme finns i följande Fujitsu-serier:

Mobilstyrning för luftvärmepump

AirPatrol - styr värmepumpen med mobilen
Mobilstyrning till Fujitsu luftvärmepump kan också vara praktiskt i sommarstugan. På så vis kan du ändra inställningarna på värmepumpen, även om du inte är på plats. Exempelvis kan du höja från underhållsvärme, så det är varmt och skönt när ni besöker stugan. Du får dessutom varningar vid strömavbrott och temperaturfall. Bättra vakt kan man knappast få till sin sommarstuga.

Skydda din värmepump

Din Fujitsu luftvärmepump kan hålla längre om du skyddar den extra mot naturens element. Genom att skydda värmepumpen med ett värmepumpstak eller värmepumpsskydd kan du förlänga värmepumpens livslängd och hjälpa den att bibehålla en hög prestanda.

Är det viktigt med en snygg värmepump?

Fujitsu LTCN har vunnit flera designpris

Fujitsu LTCN Design är en värmepump som fått pris för sin snygga design. Ibland måste man installera värmepumpen väl synligt, exempelvis i vardagsrummet och då kan det vara trevligt med en extra snygg luftvärmepump.

Se upp för Europamodellerna!

som är anpassade för det Nordiska klimatet kallas för Arctic. De är utrustade med värmekabel och kompressorvärmare, med tillhörande termostat. Var noga med att kontrollera att den Fujitsu värmepump du köper kallas ”Arctic”. Annars är det en modell som är tillverkad för de varma länderna i Sydeuropa och som kommer att få problem under vår svenska vinter.

Ring 0770-777 600 eller gå till www.polarpumpen.se för prisuppgifter.